RSS Feed

Ja, Oprah…

19 januari 2012 by admin

Een paar weken geleden kreeg ik een e-mail van een van mijn schaduwlezers: wanneer stuur je de nieuwe versie?
Nieuwe versie? dacht ik, welke nieuwe versie? En tot mijn schaamte bedacht ik mij dat de laatste versie van oktober dateerde. 2 maanden niet geschreven. Wat een schande. Ik kan wel allemaal redenen aanhalen maar ik krijg het niet goedgepraat. Het knaagt aan mij – 2 maanden niet geschreven -. In de nacht word ik wakker – 2 maanden niet geschreven -, als ik lui op de bank lig – je zou nu ook kunnen schrijven -. Het hangt als een kogel aan mijn enkels. Terwijl schrijven mijn allerliefste tijdverdrijf is.

Een paar weken geleden lagen mijn kogel en ik, zo goed en zo kwaad als het ging, op de bank naar Oprah’s Farewell shows te kijken. Na 2 shows vol fijne optredens was de laatste aan de beurt. Oprah stond in haar studio met alleen een stoel en begon te vertellen. Over alle wijze lessen die ze geleerd had in al die jaren. En haar enige boodschap was eigenlijk: kom van je luie reet en ga doen waarvoor je op deze aardbol bent gezet. Zoek uit waar je passie zit, wat je dromen zijn en maak die waar. Want de enige persoon op deze wereld die jouw dromen kan doen uitkomen ben je zelf. En als je droom in lijn ligt met wat je passie is, dan zul jij hierin slagen.
Ik zat aan de bank gekluisterd. Oprah spreekt altijd de waarheid.

Ik wil niet impliceren dat ik het licht zag, een goddelijke hand voelde of engelen hoorde zingen. Maar ik heb het wel in mijn oren geknoopt. En sindsdien is het een mantra of eigenlijk een dreigement dat ik dagelijks tegen mezelf uit, ‘Sarah je hebt een droom. En die enige die die droom kan uitlaten komen ben jij. Dus kom van je luie reet.” Ja, Oprah…


Geen reacties »

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *